Πόλο Γυναικών: Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός για πέμπτη φορά στην ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο Πόλο Γυναικών νικώντας στον τελικό τη Βουλιαγμένη.

Συνεχίζει την κυριαρχία της εντός συνόρων η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας (5ο σε έξι τελικούς) μετά το 11-6 επί της Βουλιαγμένης στον τελικό του final-4 που διεξήχθη στην Πάτρα.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 8λεπτο, οι «ερυθρόλευκες» άρχισαν ν΄ ανεβάζουν στροφές από το δεύτερο κι από τη στιγμή που ξέφυγαν στο σκορ δεν «κοίταξαν πίσω». Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε στο σκορ, αλλά η ομάδα του Τσίριτς απάντησε με δύο γκολ και μπήκε στο ημίχρονο με τη διαφορά στο +3 (6-3).

Από εκεί και πέρα η διαφορά ολοένα και αυξανόταν (10-5 στο τέλος της 3ης περιόδου), για να «ρίξουν» το ρυθμό τους στο τελευταίο 8λεπτο οι «ερυθρόλευκες», χωρίς φυσικά να κινδυνεύσουν και έτσι το Κύπελλο Ελλάδας “βάφτηκε” ερυθρόλευκο.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 2-4, 1-1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Βιδάλη, Ράιτ, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά,

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.