Αποφυλακίζεται ο Πιστόριους έντεκα χρόνια μετά την δολοφονία της συντρόφου του

0

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών στη Νότιο Αφρική αποφάσισε την αποφυλάκιση του 37χρονου με περιοριστικούς όρους τον Ιανουάριο του 2024.

Ο πρώην Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους είχε πυροβολήσει τη Ρίβα Στένκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, γεγονός που συγκλόνισε τον χώρο του αθλητισμού και μη. Ο ίδιος στην δίκη είχε υποστηρίξει πως πέρασε την σύζυγό του για ληστή, για αυτό την πυροβόλησε. Η εισαγγελία υποστήριξε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και ο Πιστόριους προέβη στην συγκεκριμένη κίνηση μετά από καυγά.

Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί αρχικά σε πέντε χρόνια φυλάκισης, ενώ, στην συνέχεια η υπόθεση πήγε στο Ανώτατο Εφετείο της Νότιας Αφρικής, το οποίο τον έκρινε ένοχο για φόνο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης, η ποινή μετέπειτα αυξήθηκε σε 13 χρόνια και 5 μήνες, καθώς κρίθηκε πολύ επιεικής.

Το συμβούλιο αποφυλάκισης εξέτασε ξανά την υπόθεσή, μετά την άρνησή του τον περασμένο Μάρτιο σε σχετικό αίτημα του 37χρονου και αποφάσισε την αποφυλάκιση του πρώην Παραολυμπιονίκη στις 5 Ιανουαρίου με περιοριστικούς όρους.//ΜΛ.

Πηγή Ertsports.gr