«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Εθνική Πόλο Γυναικών

Η Εθνική πόλο Γυναικών πέτυχε τη νίκη με ανατροπή κόντρα στην Κίνα και βρίσκεται κοντά στα τελικά του World Cup

Η Eθνική πόλο Γυναικών ξεπέρασε το πολύ κακό της ξεκίνημα και μπήκε με το… δεξί στον β΄ προκριματικό γύρο του World Cup, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Η Ελλάδα, με καλύτερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές και άμυνες στο τέλος, έφτασε στη νίκη 13-11. Η Τελική Φάση της διοργάνωσης στο Λογκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου) είναι πλέον ακόμα πιο κοντά. Θα μπει σε περιπέτειες μόνο αν αύριο κόντρα στην Αυστραλία (20/4, 18:00) ηττηθεί με τέσσερα ή περισσότερα τέρματα διαφορά.

Η Κίνα του Χάρη Παυλίδη, αιφνιδίασε την Εθνική μας. Οι Ασιάτισσες πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα που έφτασε και μέχρι τα +4 τέρματα διαφορά (6-2, 7-3), έκαναν ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος και κρατούσαν συνεχώς το προβάδισμα.

Η Εθνική μας ομάδα, σταδιακά αντέδρασε, ισοφάρισε πρώτη φορά σε 9-9 με την Έλενα Ξενάκη ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Η Ιωάννα Χυδηριώτη με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έδωσε και το προβάδισμα 10-9, οι Κινέζες ισοφάρισαν 10-10 και αργότερα 11-11 αλλά μέχρι εκεί…Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η Φωτεινή Τριχά έκαναν το 13-11, διαφορά ασφαλείας όπως αποδείχτηκε δυο τερμάτων, μαξιλαράκι ασφαλείας για την τελική επικράτηση.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου

ΚΙΝΑ (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Τζινγκ Γιαν 1, Σιονγκ 1, Ζάι 1, Σιγιούν Γουάνγκ 2, Ντενγκ 1, Χουάν Γουάνγκ, Σιγιά Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου