Έφτασε η ώρα για τον μεγάλο Σαββατιάτικο τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, Chelsea – Liverpool στο “Wembley” και οι Νίκος Στρατής και Γιάννης Σκοτίδας σας βάζουν πιο νωρίς στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης με εκλεκτούς καλεσμένους και πολύ αγαπητούς στους Έλληνες φιλάθλους Λευτέρη Σαρελάκο και Μανώλη Σφακάκη. Ακολουθεί… απολαυστική συνέντευξη!

Λίγο παραπάνω από 150 χρόνια έχουν περάσει από τον πρώτο τελικό του κυπέλλου Αγγλίας (16 Μαρτίου 1872 Wanderers – Royal Engineers 1-0 στο ιστορικό “Kennington Oval”). Φέτος δύο μεγαθήρια του Αγγλικού ποδοσφαίρου, η… τυπικά γηπεδούχος Chelsea και η φιναλίστ του φετινού Champions League (28 Μαϊου κόντρα στη Real Madrid στο Παρίσι ο τελικός) Liverpool θα φάνε τα… μουστάκια τους για τον τίτλο του κυπέλλου Αγγλίας, τον αρχαιότερο επίσημο ποδοσφαιρικό θεσμό που υπάρχει!

Σε συνεργασία με το Liverpool.gr και το englishfootball.gr και τον καλό φίλο και διευθυντή των εν λόγω ιστοσελίδων Γιάννη Σκοτίδα (πρόεδρος επίσης της Πανελλήνιας λέσχης φίλων Liverpool FC), ετοιμάσαμε μία… χορταστική συνέντευξη με δύο συναδέλφους που κατά έναν τρόπο… εκπροσωπούν τους δύο φιναλίστ του κυπέλλου Αγγλίας! Ο έμπειρος δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Λευτέρης Σαρελάκος, αγαπάει από μικρό παιδί την Chelsea, ενώ ο τηλεοπτικός σταρ του OPEN TV Μανώλης Σφακάκης διατηρεί εδώ και δεκαετίες την… καψούρα του με τη Liverpool (κι εγώ Μανώλη, κι εγώ!).

Μην σας κουράσουμε άλλο όμως, απολαύστε ΕΔΩ και… ταξιδέψτε στο παρελθόν!

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ένα από τα πράγματα που αγάπησα πολύ νωρίς ήταν το ποδόσφαιρο. Από μικρός συνειδητοποίησα ότι η καρδιά μου …χτυπούσε πιο δυνατά στα παιχνίδια της Τετάρτης συγκριτικά με εκείνα της Κυριακής, ακόμα και αν σε αυτά δεν συμμετείχαν ελληνικές ομάδες. Το διεθνές ποδόσφαιρο εξελίχτηκε σε μεγάλη “καψούρα” και πάθος, έστω κι αν οι σπουδές αθλητικής δημοσιογραφίας ήρθαν αρκετά καθυστερημένα διαδεχόμενα αυτές του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων! Ευγνωμονώ τον Θεό που με βοήθησε να κάνω επάγγελμα το …ταξίδι της παιδικής μου φαντασίας. Η μελαγχολία που μου προκαλεί η άνιση σύγκριση του ελληνικού με το διεθνές ποδόσφαιρο είναι μάλλον αναπόφευκτη, αλλά σε αυτή τη ζωή δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

by kingsport.gr